Menu

6 trucuri rapide pentru a alege scaune si mese de bucatarie practice



1. Daca masa de la bucatarie este patrata sau dreptunghiulara, luati in considerare scaune patrate sau dreptunghiulare.

2. Evitati scaunele mai inguste de 43 cm latime pentru ca nu ofera suficient spatiu de relaxare pentru spate. Pentru maxim de conform alegeti scaune cu adancime de 50 - 60 cm.

3. 45-48 cm reprezinta inaltimea ideala pentru scaune bucatarie. Ca regula de baza, trebuie pastrata o distanta de minim 30 cm intre sezutul scaunului si partea de deasupra mesei. In general mesele au 73-76 cm inaltime.

4. Mai devreme sau mai tarziu cineva din greseala va varsa ceva pe scaunele dumneavoastra din bucatarie. Cat de dispusi sunteti sa va asumati aceasta ingrijorare? Pentru intretinere rapida, ramaneti la piele sau plastic.

5. Daca aveti copii sau locuiti impreuna cu persoane in varsta, femei insarcinate sau pacienti cu probleme minore de mobilitate, atunci poate fi un avantaj sa aveti la masa macar un scaun cu brate, pentru ca acesta ofera sprijin si protectie suplimentara.

6. Avand in vedere ca scaunele folosite in bucatarie stau intr-o zona destul de aglomerata si restransa, ele ar trebui sa poate fi usor impinse sub masa. Un minim de 30 de cm intre masa si scaunul pentru bucatarie asigura o sedere confortabila, oferind suficient spatiu pentru picioare.

Scaune recomandate