Despre Produse

Mobilierul din impletitura naturala- caracteristici si avantaje

Mobilierul cu elemente din fibre naturale este cea mai potrivita alegere pentru un spatiu aerisit, elegant si relaxant.

   Originale ca design, atractive prin gama coloristica si delicate prin finisaj, piesele noastre de mobilier pot fi alese atat pentru locuinte cu tendinte clasice, cat si traditionale sau non-conformiste, fiind accesibile tuturor gusturilor, viselor si buzunarelor.

   Mobila orientala din impletitura de fibre naturale (ratan, zambila de apa) a devenit punct de interes in ultimii ani, pentru ca se poate adapta unui numar impresionant de stiluri (rustic, oriental, colonial, modern, minimalist), pentru ca se potriveste atat spatiului interior-inchis, cat si spatiilor vaste, gradinilor, teraselor si se adapteaza perfect atat design-urilor interioare si exterioare neobisnuite, asimetrice, cat si celor traditionale, realizand o imbinare reusita intre nou si vechi.

   Linii armonioase, imbinand unghiurile drepte cu rotunjimile post-moderniste fac din acest mobilier alegerea optima pentru jocul dimensionarilor, proportiilor si umbrelor.
Acest tip de mobila este recomandat hotelurilor, teraselor dar si resedintelor private pentru a oferi un plus de originalitate. In afara de modelele standard pentru piscine, dormitoare, sufragerii, baruri, echipa noastra va pune la dispozitie metode alternative in vederea decoratiunilor interioare pentru o prezentare cat mai apropiata de gusturile dumneavoastra.

Ce este zambila de apa?

Zambila de apa - este o planta acvatica plutitoare, care creste foarte rapid in conditiile tropicale de pe tot intinsul Asiei. Ca parte a unei solutii creative biologice este acum recoltata manual, uscata la soare si impletita in lungi fasii pentru a fi folosita in industria mobilei. Mobilierul din Zambila de Apa este diferit total fata de alte tipuri de mobilier realizat prin impletire - cum ar fi ratan-ul sau bambusul. Spre deosebire de cea din rachita, impletitura din zambila de apa ofera un aspect delicat si nu prezinta protuberante neregulate care ar putea sa „agate“ hainele. Este mai rezistenta dar in acelasi timp mai flexibila, asigurand un confort si o durabilitate sporite. 

Mobilierul din zambila de apa este lejer, confortabil, creeaza o atmosfera relaxanta. Materialele folosite sunt rezistente, avand o durata de viata pana la 20 de ani. Expertiza noastra in domeniul mobilierului din fibre naturale are in spate cunoasterea directa a vietii din regiunile Asiei de Sud-Vest, unde am descoperit avantajele materialelor naturale in fabricarea pieselor de mobilier.

Beneficiile zambilei de apa:

  • confort fara rival
  • o calitate superioara si un design contemporan care nu este intalnit nici macar in magazinele de prestigiu din lume.
  • soliditate si durabilitate

Ce este ratanul?

Ratanul este una dintre cele mai vechi materii prime disponibile pentru industria mobilei de astazi. Creste in jungla Indoneziei, Malaeziei si Filipinelor si este preferat datorita aspectului sau placut combinat cu posibilitatea interschimbarii. Ratanul este un palmier care atinge inaltimi impresionante. Se cunosc peste 600 de specii, toate fiind folosite la fabricarea mobilei. Deseori este confundat cu bambusul, dar cei care ii cunosc seva nu pot fi pacaliti. 

Se tine cont de marimea si culoarea ratanului atunci cand este ales pentru fabricarea mobilei. El difera de bambus prin faptul ca este mai solid. Taierea ratanului pentru folosirea in industria mobilei nu se aseamana cu taierea copacilor obisnuiti, pentru ca el creste repede dupa ce a fost taiat. 

Mobila de ratan este neteda. Piesele sunt imbinate cu maestrie. De multe ori, ele sunt realizate de mana. Ratanul ofera multe posibilitati. Il poti indoi pentru a obtine stiluri si forme elegante. Este perfect pentru a crea o stare de relaxare. Mobila de ratan poate fi finisata in multe feluri – se poate folosi lac, oase de peste sau carapace de broasca testoasa.

Ce este bambusul?

Intalnit cel mai mult in Asia de sud est, bambusul se bucura de o popularitate foarte mare, fiind considerat o resursa minunata care se reinnoieste datorita naturii. Iarba inalta, lemnoasa, care are nevoie de aproximativ un an pentru a ajunge la inaltimea matura, bambusul este preferat datorita durabilitatii si greutatii sale mici. Aproximativ 1100 – 1500 de specii de bambus sunt verzi tot anul si sunt intalnite in Africa, Asia, Caraibe si America Latina. Bambusul este gol pe dinauntru, insa are articulatii puternice si in asta consta secretul durabilitatii sale. 

Iata cateva motive pentru care merita, daca ai posibilitatea, sa iti achizitionezi cateva piese de bambus: Mobila este facuta din materie prima naturala; materialele sunt flexibile, puternice; este preferat datorita aspectului estetic, elegantei si simplitatii; nu va suferi de pe urma capriciilor vremii; greutatea este mica, deci se poate misca/muta usor; se potriveste atat in casa, cat si afara; este o mobila lucrata manual; este disponibila in modele deosebite; isi merita banii; se integreaza bine intre piesele de mobilier normale; cere putina grija; materialul este biodegradabil.

Cum se intretine mobila de bambus si din ratan

- Stergeti praful cu o pana sau cu un puf pentru praf; 
- Stergeti-le periodic cu o carpa inmuiata in apa si un produs de curatat;
- Stergeti imediat petele pentru ca ele sa nu apuce sa intre in fibra; 
- Tineti-le departe de razele directe ale soarelui;